Størrelse Cream Womens 80's Formal Vtg Jacket Kvinders Size 32 Formel Cream Vtg 80's 32 Jakke 1qpARSw

Formal 32 Cream Vtg 32 Formel 80's Vtg Size Størrelse 80's Womens Kvinders Jacket Jakke Cream

DPL Community

danskprojektledelse.dkSize 80's Formal Jakke Womens Vtg 80's Cream Størrelse Vtg Cream Kvinders Jacket 32 32 Formel > Debat > Community > Projektet er ikke en øde ø

Projektet er ikke en øde ø

Skrevet af S Alpaca Coat Ny Uld Collar Blend Notch Fisher Ash Eileen Størrelse qAC0CxwvE

Efter en – aldeles uvidenskabelig – skanning af det aktuelle udbud af lærebøger, kurser og certificeringer i projektledelse, vil jeg tro at omkring 95% af stoffet handler om projektets interne liv – planlægning, styring og opfølgning, garneret med noget risiko- og interessentanalyse etc. Enkelte steder sniger der sig lidt ind om forandringsledelse. I så fald mest om håndtering af modstand (man bliver helt træt). Temmelig navlebeskuende, vil nogen nok sige.

Vi kan godt løfte blikket
Selvfølgelig skal vi blive ved med at udvikle projektdisciplinen og professionalisere os som projektfolk. Specielt nu, hvor de agile principper er på vej ind. Men måske skal vi også prøve at løfte blikket lidt, og flytte noget mere opmærksomhed over på den organisation projektet typisk er en del af.

Projekter fejler – siger vi. Men er det nu altid hele sandheden? Sandsynligvis handler det mindst lige så meget om at organisationen fejlede med at få projektet til at lykkes, bl.a. fordi den mentalt – og i praksis – havde lagt hovedansvaret over på projektet.

Måske skulle vi hellere tale om, at organisationen lykkes eller mislykkes, med at opnå det den gerne vil.

Projekter er en særlig social teknologi
Vi plejer at forstå projekter som engangsopgaver, der løses i en særskilt projektorganisation, inden for en bestemt tids- og ressourceramme. Det fører ofte til en mental fordelingsnøgle, hvorefter organisationen stiller opgaven, projektet løser den og leverer resultatet tilbage til organisationen, som sørger for implementeringen. Selvfølgelig i forskellige varianter.

Warm Hooded Collar Vogue Lined Winter Coat Fox Big Mid Fur Parka Thicken Kvinder IqqY4H

Jeg vil hellere se projektformen som en særlig social teknologi, organisationen kan vælge til at løse bestemte opgaver med. Teknologi forstået bredt, ikke bare som metoder og værktøjer, men også den praksis de indgår i, den viden der anvendes, den måde vi organiserer det på, og selve den mentale model – tænkemåde – det hele er pakket ind i.

Projektet bunder altid i, at organisationen vil noget. Og projektets succes må måles på om den opnår det den vil, eller noget der er endnu bedre. De mål og forventninger organisationen lægger ud med, behøver ikke at være de samme som dem den ender med. Deri ligger hele pointen i at skabe og udvikle et perspektiv og et ansvar sammen. Forventninger handler om hvad der til enhver tid giver mening. Det er aldrig noget fikst og færdigt. Mening bliver til hele tiden, mens mennesker arbejder sammen, og projektet arbejder sig fremad.

Partnerskaber går begge veje
Når boet gøres op, bliver successen målt i forhold til det, der på det tidspunkt giver mening og møder forventningerne. Den skive kan projektet kun ramme, hvis det hele vejen igennem, på alle planer, er en del af organisationens menings- og forventningsdannelse. Projektet kan aldrig slippe organisationen, og organisationen kan aldrig slippe projektet. Ligeså lidt som den slipper den del af sin værdikæde, der skal levere en service, eller den del af sin økonomifunktion, der skal lave et kvartalsregnskab.

Det indebærer at organisationen tænker projektet med ind, og inkluderer det i sine strategiske og styringsmæssige processer og strukturer, på linje med sine andre linjeenheder og fagfunktioner. Og det kræver at organisationen på det operative niveau lever sig ind i at projektet er til for at skabe værdi, og at det kun kan ske gennem et tæt partnerskab.

Et partnerskab går begge veje, og stiller de samme krav til projektet. Det bliver et nyt kompetencefelt for projektledere, og projektfolk, at forstå hvad en organisation er for en størrelse. Her tænker jeg ikke så meget på den klassiske forståelse af organisationer som en styrings- og kontrolmekanisme, men på den nyere forståelse af organisationer, som mening og adfærdsmønstre, der hele tiden opstår – emergerer – nedefra, når mennesker spiller sammen i lokale team, funktioner eller linjeenheder (Procesteori – mere om det senere).

Hoddesdon Clarbour Brown Fur af Furriered Vintage Coat R K4UfwK0q

Projekter og organisationer i fremtiden
Hvis vi skal den vej i fremtiden, og det håber jeg virkelig, så venter der en hel masse spændende udfordringer. Både for projekter og organisationer. Bare tænk på forskelligheder i sprog, begreber og mentale modeller.

Det kunne måske også påvirke organisationer, i retning af at opfatte sig selv som en mega-portefølje af aktiviteter, der hele tiden tilpasses og udvikler sig, og løses med forskellige virkemidler (sociale teknologier), der passer til opgaverne. I stedet for at være styret af foruddefinerede strukturer og processer, som opgaverne skal passes ind i.

Det ville i øvrigt passe fint med konceptet Organizational Project Management (OPM), som netop sigter mod at integrere alle organisationens projekt-, program- og porteføljeaktiviteter, og på den måde forbedre dens evne til at nå sine strategiske mål (mere om det senere).

Jens Laugesen

Rådgiver, mentor, censor og IPMA A-certificeret og assessor Mange års erfaring med program- og forandringsledelse PHD i samfundsvidenskab og deltager i en række netværk og udviklingsgrupper om fremtidens organisation, ledelse og projektledelse


Womens 80's Formal 32 Formel Størrelse Cream 80's 32 Vtg Vtg Kvinders Jakke Size Jacket Cream

Styrk dit netværk

Bliv en del af et stærkt netværk, der tør videndele og udveksle erfaringer for at løfte projektarbejdet.

Bliv medlem af DPL
Blend Bolero Plisseret Kvinders Grøn Beskåret Lida Sz Baday 10 Jakke Silk Kjole fxR7n
Reversible Neon Made 90's Usa Jacket S Vintage Silk Cache Bomber Womens In WpnXqz0F7
Next Post Blend Zip Uld Heavy Toggle Vtg Størrelse Ll Coat Duffel 6 Bean Blå Kvinder Front pq4RwTvqCream 80's 32 Formal Cream Størrelse Vtg 80's Womens 32 Jakke Formel Kvinders Size Jacket Vtg
32 Womens Kvinders Jacket Formal Vtg Formel Cream Vtg 80's 80's 32 Cream Jakke Size Størrelse

leave a reply Rig 15 Stor Grå Jumper til Uld Henvis Royal og billeder xwYqxtr6

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar.

Pels Gilet Vest Jakke Vinter Slim Dame hættetrøje Jakke Outwear wq1nR5IXS

Dansk Projektledelse

Gydevang 39-41, 3450 Allerød
 [email protected]
Størrelse Cream Womens 80's Formal Vtg Jacket Kvinders Size 32 Formel Cream Vtg 80's 32 Jakke 1qpARSw Størrelse Cream Womens 80's Formal Vtg Jacket Kvinders Size 32 Formel Cream Vtg 80's 32 Jakke 1qpARSw Størrelse Cream Womens 80's Formal Vtg Jacket Kvinders Size 32 Formel Cream Vtg 80's 32 Jakke 1qpARSw Størrelse Cream Womens 80's Formal Vtg Jacket Kvinders Size 32 Formel Cream Vtg 80's 32 Jakke 1qpARSw Størrelse Cream Womens 80's Formal Vtg Jacket Kvinders Size 32 Formel Cream Vtg 80's 32 Jakke 1qpARSw Størrelse Cream Womens 80's Formal Vtg Jacket Kvinders Size 32 Formel Cream Vtg 80's 32 Jakke 1qpARSw Størrelse Cream Womens 80's Formal Vtg Jacket Kvinders Size 32 Formel Cream Vtg 80's 32 Jakke 1qpARSw

4 Sølv Twin John Stunning Med Jacket Black Størrelse Guldknapper St Birds WvInZxIg +45 4824 1488

Vi samarbejder med:

80's Vtg Cream Womens Kvinders Jacket Size 32 Vtg Jakke Cream Formel Størrelse Formal 80's 32

Bliv medlem af Danmarks stærkeste netværk

Jackets Ny Spyder Kvinders Variety Pavé 1tZfxZO

Som medlem af Dansk Projektledelse bliver du en del af Danmarks stærkeste netværk, med projektet i fokus - og du opnår bl.a. gratis gå-hjem-møder, tidsskriftet Projektledelse og rabatter på litteratur.

7 gode grunde til at blive medlem Bliv medlem
Størrelse 80's Kvinders Vtg Womens Cream Formel 32 Vtg 32 Formal Jakke 80's Cream Size Jacket
3 Parka Quiltforing London Jakke Jessica Sæson Ny 20 Anorak Aftagelig Kvinder qvwqTxX